Třešňový koláč

04.07.2021

Letní sezóna je na pestrost ovoce to nejlepší období. Pokud máte zásobu třešní v lednici, koláč je jasnou volbou, co s nimi ☺️.
 
Budeme potřebovat:

  • 200 g špaldové mouky
  • 70 g čekankového sirupu nebo jiného sladidla
  • špetka vanilky - z lusku nebo esence
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 40 g kokosového oleje
  • 300 ml mléka
  • 3 vajíčka
  • 250 g vypeckovaných třešní

Nejprve si vypeckujeme třešně,potom si vezmeme misku a přidáme do ní mouku, prášek do pečiva a čekankový sirup. Přidáme vanilku, vajíčka a kokosový olej. Zlehka promícháme, abychom zkontrolovali konzistenci. Pak přiléváme mléko. Konzistence by měla být spíše tekutější. Na závěr přidáme třešně a promícháme. Formu na koláč vymažeme trochou kokosového oleje (nebo másla) a vysypeme kokosem. Přemístíme do ní těsto a dáme do trouby. Pečeme na 180°C asi 35 minut.