Lehký cuketový perník

Letošní úroda cuket je opravdu velká a každý nápad na jejich zpracování se vítá.

Dnes verze "na sladko" ke kafíčku.

Co budeme potřebovat:

200 g nastrouhané cukety
 
150 ml mléka

50 ml řepkového oleje

1 vejce

80 g čekankového sirupu

200 g celozrnné špaldové mouky

1 lžička perníkového koření (nemusí být)

1/2 sáčku kypřícího prášku


  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Cuketu omyjeme a nastrouháme.
  3. Přidáme k ní mléko, řepkový olej, vejce a čekankový sirup.
  4. Postupně přidáme i zbytek ingrediencí a promícháme.
  5. Vzniklou směs dáme do menšího pekáčku, který předem vymažeme a necháme péct cca 30 minut.
  6. Dle chuti perník potřeme domácí mareládou.