Lehký cuketový perník
			            
	16.08.2020
			        Letošní úroda cuket je opravdu velká a každý nápad na jejich zpracování se vítá.
Dnes verze "na sladko" ke kafíčku.
Co budeme potřebovat:
200 g nastrouhané cukety
 
150 ml mléka
50 ml řepkového oleje
1 vejce
80 g čekankového sirupu
200 g celozrnné špaldové mouky
1 lžička perníkového koření (nemusí být)
1/2 sáčku kypřícího prášku
- Troubu předehřejeme na 180°C.
 - Cuketu omyjeme a nastrouháme.
 - Přidáme k ní mléko, řepkový olej, vejce a čekankový sirup. 
 - Postupně přidáme i zbytek ingrediencí a promícháme.
 - Vzniklou směs dáme do menšího pekáčku, který předem vymažeme a necháme péct cca 30 minut.
 - Dle chuti perník potřeme domácí mareládou.
 

