Jablečný cheesecake

22.09.2021

Úroda jablek byla letos (alespoň u nás) veliká! Jak jablka využít? Zkuste jednoduchý cheesecake. 🍁🍂


Co budeme potřebovat?

Na korpus:
350g celozrnné špaldové mouky
100g mletých ovesných vloček
1 lžíce medu či čekankového sirupu
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky mleté skořice
180 ml kokosového oleje
studená voda

Na náplň:
1kg oloupaných, nastrouhaných jablek
50g medu
250g nízkotučného tvarohu
šťáva z půlky citronu
1 odměrka vanilkového proteinu (nemusí být) 
1 lžíce mleté skořice 

Smícháme suroviny na korpus, opatrně s vodou, tu přiléváme postupně. Těsto nesmí být tekuté.
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
Těsto namačkáme do formy, uprostřed cca 1 cm, u krajů cca 2-3 cm. Vložíme do trouby na 15 minut. 
Smícháme tvaroh, med, citronovou šťávu a protein.
Upečený korpus by měl být tuhý a mírně nahnědlý.
Do korpusu vlijeme náplň a následně ho posypeme nastrouhanými jablky.
Dáme zapéct na 150 stupňů po dobu 15 minut.
Ještě teplé pak posypeme mletou skořicí.